Hyppää pääsisältöön

18.6.2020

Touhula-päiväkodit lopettaa toimintansa neljässä jyväskyläläisessä päiväkodissa 31.7.2020. Jyväskylän kaupunki vakuuttaa, että lasten varhaiskasvatuspaikat pystytään järjestämään elokuun alusta alkaen Touhulan lopettamispäätöksistä huolimatta. 
Kuva
Lapset lukevat kirjaa sohvalla istuen. Kuva Hanna-Kaisa Hämäläinen

Touhula-päiväkodit ovat ilmoittaneet lopettavansa toiminnan neljässä jyväskyläläisessä päiväkodissa 31.7.2020. Päiväkodit ovat Mannisenmäen, Meritähden, Ruorimestarin ja Laivakoiran päiväkodit. 

Jyväskylän kaupunki on seurannut tilannetta ja vakuuttaa, että lasten varhaiskasvatuspaikat pystytään järjestämään elokuun alusta alkaen Touhulan lopettamispäätöksistä huolimatta. 

Kaupungilla on tieto, että Mannisenmäen, Meritähden ja Ruorimestarin päiväkotien toiminta olisi jatkumassa elokuussa ilman katkosta yksityisinä päiväkoteina. Neuvottelut toimijoiden ja vuokranantajien välillä ovat käynnissä ja ratkaisujen uskotaan syntyvän lähiviikkoina. Kaupunki seuraa tilannetta luottavaisena ja tuloksesta tiedotetaan heti kun mahdollista. 

Tässä vaiheessa näyttää myös siltä, että Laivakoiran päiväkodin toiminta olisi loppumassa. Kaupunki on kartoittanut päiväkodin 14 lapselle hoitopaikkoja alueen kunnallisista, tai vanhempien niin halutessa, yksityisistä päiväkodeista, ja vakuuttaa, että paikat löytyvät. Vaihtoehdoista keskustellaan perheiden kanssa. Tavoitteena on, että perheet saavat tiedon lapsen varhaiskasvatuspaikasta hyvissä ajoin ennen 1.8.2020.  

Lisätietoja: 
Jyväskylän kaupunki,
- palvelukoordinaattori Sari Koivisto, Kasvu ja oppimisen palveluohjaus, puh. 014 266 3102 
- palvelujohtaja Tarja Ahlqvist, varhaiskasvatuspalvelut, puh. 014 266 3269