Hyppää pääsisältöön

16.4.2020

Holstin Dynamon pojat pelaavat taidollisesti ja aatteellisesti ensiluokkaista juniorijalkapalloa Jyväskylässä. Vaikka kilpailuhenki on kova ja pelitaitoa löytyy, HoDy:ssa kaiken tekemisen A ja O on mahtava joukkuehenki.
Kuva
Pojat pelaavat jalkapalloa turnauksessa.

HoDy:n ideana on pelata laadukasta juniorijalkapalloa pilke silmäkulmassa ja kannustaa lapsia liikkumaan yhdessä niin kentällä kuin muuallakin.

Koronan takia poikkeusoloihin on kehitetty etätreenejä Zoom Meeting -sovelluksen avulla. Pojat tekevät harjoitukset valmentajiensa johdolla.

Kuva

- Etätreenit ovat onnistuneet yli odotusten. Some-päivityksien jälkeen etätreenien järjestelyistä on tullut kyselyjä muilta valmentajilta ja seuroilta, ja osa on ottanut etätreenit käyttöön, hehkuttaa valmentaja Pishkoh Yari tyytyväisenä.

Pojat kirjaavat valmentajien suunnittelemat omatoimiharjoitukset taulukkoon verkossa ja valmentajat seuraavat tilannetta. Palautetta annetaan puolin ja toisin.

Johtoajatukset löytyvät joukkuehengestä ja motivaatiosta

Joukkueeseen otetaan rajatusti pelaajia, jotta kaikille taataan turvallinen olo, varma asema joukkueessa ja tutut pelikaverit. Tulijoita joukkueeseen on paljon, mutta määrää tärkeämpää on laatu ja pelaajien huomioiminen yksilöinä. HoDy:ssa pelaa neljä ikäluokkaa -08-11 ja -12 on tulossa.

HoDy:ssa panostetaan joukkuehenkeen. Tavoitteena on, että joukkueessa jokainen voi olla oma itsensä, näyttää tunteitaan ja ilmaista ajatuksiaan, tehdä virheitä ja yrittää uudelleen. Yhteenkuuluvuus ja hyvä ilmapiiri heijastuvat myös yksilösuorituksiin ja nostavat pelaajan itseluottamusta.

- Uskomme, että hyvinvoivista ja motivoituneista pelaajista saadaan parasta irti, painottaa valmentaja Yari.

Joukkueen kuukausimaksut ovat alhaiset ja rahat käytetään pääosin valmennukseen. Harjoitusmäärät ja -kerrat pidetään pieninä, mutta harjoitukset ovat sitäkin tehokkaampia. Pelaajia kannustetaan harrastamaan myös muita lajeja ja pelaaja voi kuulua muihinkin jalkapalloseuroihin. 

- Paikalliset seurat ovat tärkeitä meille ja haluan kiittää kaikkia hyvästä työstä: PaRi, Tikkakosken Tikka, SäyRi, LKP, MuurY, FC Vaajakoski, JPSPetPet, Korpilahden Martti ja FS Feeniks, luettelee Yari poikien edustamia seuroja. 

Tie vie kohti kovempia turnauksia

Kuva
HoDy Ilves cupissa 15.-16.6.2019.

Holstin Dynamo eli HoDy

Joukkueen tarina alkoi Jyväskylän kaupunginosassa nimeltään Holsti. -06 syntyneet pojat pelasivat siellä jalkapalloa omalla porukalla eivätkä he halunneetkaan liittyä mihinkään seuraan. Toiminta oli täysin ilmaista ja kaikilla oli myös muita urheiluharrastuksia.

Vaikka joukkue oli vuosia yhdessä ilman valmentajaa, se osallistui useisiin peleihin ja turnauksiin. Pelaajamäärää rajoitettiin sen verran, että kaikille pelaajille oli joukkueessa oma paikka.

Keväällä 2015 keksittiin nimi HoDy. Pelipaidan väriksi valittiin kirkas vihreä ja logon piirsi yksi pojista. Syksyllä 2015 Pishkoh Yari sopi muutamien HoDy:n pelaajien vanhempien kanssa -08 ja -09 joukkueiden perustamisesta.

Tavoitteena oli halu erottua muista jalkapalloseuroista sillä, että valmennus keskittyy tukemaan pelaajan henkistä hyvinvointia ja auttaa pelaajan kehittymistä.

Kuva
Jalkapallojoukkue HoDy:n logo.