Visit Jyväskylä esittelee Helsingissä 16.–19.1. järjestettävillä Matka 2020 -messuilla seudun tulevaa matkailuvuotta. Torstain ammattilaispäiväna aluetta markkinoidaan muun muassa matkanjärjestäjille ja mediaväelle, yleisöpäivinä perjantaista sunnuntaihin messuvieraat saavat osastolta (6k1) mukaansa lomavinkkejä, -tarjouksia ja tietoa seudun käyntikohteista ja tapahtumatarjonnasta.

Visit Jyväskylän lisäksi yhteisosastolla on mukana yhdeksän matkailutoimijaa. Matkailuyrittäjistä paikalla ovat Lomakeskus Revontuli, HimosLomat, HimosJämsä, Yöpuu Yhtiö, Päijänne-Risteilyt Hilden, Kylpylähotelli Peurunka, Varjola ja Rhea Ship Lines. Matkailuoppilaitoksia edustaa Jyväskylän ammattikorkeakoulu vastuullisen matkailun kärkiteemallaan.

Lisäksi osastolla on koko messujen ajan käynnissä arvonta, jossa voi voittaa upeita matkailupalkintoja osastolla esittäytyviin yrityksiin. Arvonnan voittajille on luvassa esimerkiksi risteily Päijänteellä, yö lasikattoiglussa tai upea illallinen viineineen yhdessä kaupungin parhaista ravintoloista.

Visit Jyväskylän osasto muodostaa yhdessä Visit Lahden osaston kanssa messuille Lakeland-korttelin. Jyväskylän seutu on matkailullisesti merkittävä osa Lakelandia eli Järvi-Suomea. Järviluontonsa lisäksi Jyväskylä tunnetaan Alvar Aallon ja liikunnan pääkaupunkina, Saunamaakunnan keskuksena ja monipuolisena tapahtumien areenana. Yksi Jyväskylän seudun tunnetuimmista ja kesän odotetuimmista tapahtumista on 70-vuotisjuhlaansa viettävä Neste Ralli, joka ajetaan 6.–9.8.2020. Viidettä kertaa järjestettävän Saunamaakuntaviikon aikana 27.6.-4.7.2020 voi nauttia tunnelmasta esimerkiksi keskiyön auringon saunalauttaristeilyllä, HimosLomien saunapihassa tai upealla Päijänne-Risteilyt Hildenin järviristeilyllä tunnelmallisiin saunoihin yhdistettynä.

– Odotamme alkaneelta matkailuvuodelta paljon. Edelliset vuodet ovat osoittaneet, että Jyväskylän seutu kiinnostaa kasvavassa määrin ainutlaatuisena Järvi-Suomen alueena sekä kansainvälisiä että kotimaisia matkailijoita. Matka 2020 -messut ovat meille mainio paikka aloittaa jälleen tavoitteellinen matkailuvuosi, kertoa alueemme tarjonnasta sekä kohdata alan myyjät ja media varsinaisen yksittäismatkailijan lisäksi, Visit Jyväskylän matkailu- ja markkinointipäällikkö Susanne Rasmus kertoo.   

Lisätietoja:
Susanne Rasmus, matkailu- ja markkinointipäällikkö, Visit Jyväskylä
puh. 0400 885 786
susanne.rasmus[at]jyvaskyla.fi


Osastolla mukana olevien yritysten terveiset

Revontuli
Revontuli Resortiin on viime vuonna valmistunut 7 uutta lasi-iglua: 5 kahden hengen All Sky Aurora -iglua sekä kaksi 2-kerroksista, muotoilunsa kodalta lainannutta Tigloa (engl. teepee-igloo). Tiglot sopivat hyvin myös perheille – niissä majoittuu mukavasti 4-5 henkilöä. Revontuli tarjoaa majoitusta myös hotellissa ja mökeissä sekä monipuolisesti aktiviteetteja järviluonnon äärellä ympäri vuoden.

HimosJämsä
HimosJämsä tarjoaa luontoelämyksiä ja aktiivista vapaa-aikaa ympäri vuoden. Talvisin matkailijoita houkuttelevat 25 rinteen lisäksi laaja latuverkosto, monipuoliset ohjelmapalvelut ja Himos Areenan bileviikonloput. Kesä huipentuu festareihin ja moniin pienempiin tapahtumiin. HimosJämsän lukuisat luontokohteet, Wanhan Witosen melontareitti, golf-viheriöt sekä suosittu pumptrack-rata tarjoavat tekemistä koko perheelle.  

Päijänne-Risteilyt Hilden – Uusia tuotteita Päijänteellä
Kesä 2020 tuo jälleen uusia matkailutuotteita Päijänteen vesille. Suomalaisuutta ja Suomen kauniita vesistöjä yhdistetään saunaan, Alvar Aallon arkkitehtuuriin ja luontokohteisiin. Äänekoskelta uudet risteilyt Keiteleelle tuovat uutta liikennettä Keitelekanavan laivaliikenteeseen. Suosittu laivareitti Lahti-Heinola-Lahti helppo yhdistää esim. upeaan kesäteatteriin Heinolassa.

Peurunka
Elämyksellinen hyvinvointikeskus Peurunka tuo sinut keskelle rehtiä suomalaista luontoa, jossa voit ympäri vuoden virkistää kehoa ja mieltä. Kylpylän poreissa lataat itsesi täyteen energiaa rentoutuen uuden revontuli-teeman keskellä. Uusi Live Klubi tarjoaa mukaansa vievää rytmiä, keveitä tanssiaskelia sekä tunnelmallisia Kaikilla aisteilla -iltoja korkealaatuisen livemusiikin äärellä. Lisäksi monipuolisia tapahtumia ja keikkoja, mm. Vesala, Apulanta sekä John Smith -festivaalit.

Varjola
Varjola on maaseudun koskimiljööseen sijoittuva matkailutila Keski-Suomessa, Laukaassa. Tarjolla on hotellitasoista majoitusta kauniissa koskimaisemassa, luonnon helmassa. Erilaiset juhlasalit sekä kabinetit sopivat pitopaikaksi niin pienille kuin suuremmillekin kokouksille sekä perhe- tai yritysjuhlien kestitsemiseen. Savusaunoissa löylyttelee leppoisasti samalla porealtaista nauttien ja runsas valikoima aktiviteetteja takaa sopivan ohjelman jokaiselle.

Rhea ShipLines
M/S Rhea on Päijänteen suurin risteilyalus, jonka kotisatama on Jyväskylän Lutakon satama. M/S Rhea risteilee Pohjois-Päijänteellä kesä-elokuussa tiistaista lauantaihin. Tilausristeilyjä toteutetaan heti jäiden lähdettyä keväällä, ja aina jäiden tuloon asti syksyllä. Rhean erikoisuutena ovat omat saunatilat, jonne mahtuu saunomaan noin 10 henkeä kerrallaan. Saunatiloissa on oma yksityisterassi, jonne saa tilattua myös ravintolapalvelut. Ravintolalaiva Gaia ja Sataman kahvila palvelevat Jyväskylän Satamassa kesäisin sekä paikallisia että matkailijoita.  

Jyväskylän ammattikorkeakoulu
Jyväskylän ammattikorkeakoulu toimii matkailualan yritysten ja organisaatioiden yhteistyökumppanina ja alan kehittäjänä Keski-Suomessa sekä kansallisesti. Kehittämisen keskeiseksi teemaksi on viime vuosina noussut vastuullinen matkailu. JAMK on tehnyt pitkäjänteistä kehittämistyötä vastuullisen matkailun parissa jo useita vuosia muun muassa hankkeissa ja tutkintoon johtavassa koulutuksessa. Tällä hetkellä JAMK vetää kansallista Vastuullisen matkailun portaat -hanketta, jossa kehitetään ajasta ja paikasta riippumaton täydennyskoulutusmalli vastuullisen matkailun osaamisen kehittämiseksi. JAMK toimii myös kansainvälisen ICRT (International Center of Responsible Tourism) Suomen verkoston vetäjänä. Suomen ICRT-verkosto näkyy messujen lavaohjelmassa sekä ammattilais- että yleisöpäivinä. ICRT isännöimät paneelikeskustelut ovat messuilla 16.1. klo 14.30 Inspiration-stagella, 18.1. klo 12.30 Maata pitkin -lavalla ja 19.1. klo 14.00 Norwegian-stagella. Suunnitteilla on myös kesäkuussa JAM¬Kin toteuttama Responsible Tourism in Des¬tinations -konferenssi ja summer school Hel¬sinki-Jyväskylä-akselilla. Matkailualan koulutusta tarjotaan JAMKssa englanninkielisessä koulutusohjelmassa ”Tourism Management”, jossa keskeisinä teemoina ovat vastuullinen matkailu, digitalisaatio ja luova matkailuliiketoiminta.