Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisten terveyspalvelujen asiakkaat ovat ottaneet ahkerasti influenssarokotuksia.

Lisätietoja:

Rokote- ja kausi-influenssatilanne:  
Ilkka Käsmä, Terveyskeskussairaalan osaston ylilääkäri, sosiaali- ja terveyspalvelujen vastaava lääkäri, p. 014 266 2082

Kyllön terveysaseman rokotuspäivät: 
Ulla-Maija Koriseva, osastonhoitaja p. 014 336 6041 

Neuvoloiden rokotuspäivät:  
Hannele Virenius, osastonhoitaja, p. 014 266 2198 
6.1.2020 lähtien: Lea Nevala, osastonhoitaja, p. 014 336 5400

Terve-tapahtuma:  
Paula Kesonen, hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen koordinaattori, p. 014 266 2008

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi[at]jyvaskyla.fi.

31.12.2019 mennessä rokotteen on saanut runsaat 29 000 asiakasta vauvasta aikuiseen. Lukuun sisältyy noin 2000 FinFluHD-influenssarokotetutkimukseen osallistunutta 65 vuotta täyttänyttä henkilöä.

Tammikuun puoliväliin mennessä järjestetään viimeiset joukkorokotuspäivät. Jyväskylässä Kyllön terveysasemalla (Keskussairaalantie 20) ja Palokan neuvolassa (Ritopohjantie 25) järjestetään viimeinen rokotuspäivä lauantaina 11.1.2020 kello 8.00–17.30. Kyllössä voivat asioida aikuisväestö Hankasalmelta, Uuraisilta ja Jyväskylästä.

Palokan neuvolaan on keskitetty odottavien äitien ja lapsiperheiden rokotukset. Säynätsalon ja Tikkakosken osalta pikkulasten rokotukset hoidetaan Palokan neuvolassa. 

Hankasalmella aikuisväestön rokotuspäivä on lauantaina 11.1.2020 kello 8.00–15.30 Hankasalmen terveysasemalla (Hankavedentie 1). Odottavat äidit ja alle kouluikäiset lapset perheineen rokotetaan Hankasalmen neuvolassa (Keskustie 55) tiistaina 14.1.2020 kello 13.00–16.00. 

Influenssarokotteita on varattu riittävästi tammikuun rokotuspäiville. Myös 2–6-vuotiaille tarkoitettuja nenäsumuterokotteita on riittävästi. Kyseistä rokotetta annetaan vain Jyväskylän Palokan neuvolassa.  

Nyt kannattaa käydä rokotuksessa 

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan influenssaa on todettu kaiken ikäisillä eri puolilla Suomea. Keski-Suomessa on toistaiseksi havaittu yksittäisiä tautitapauksia.

– Influenssatilanne Jyväskylän seudulla ja Keski-Suomessa on vielä rauhallinen. Todennäköisesti epidemiakausi on käynnistymässä aikaisempien vuosien tapaan tammi-helmikuun aikana, joten rokotteen ennättää vielä ottaa tammikuun rokotuspäivinä. Rokotus on varmin keino suojautua taudilta, joka on erityisen hankala perussairaille ja ikääntyville ihmisille. Myös heidän läheistensä rokottaminen on suositeltavaa tartuntariskin pienentämiseksi, muistuttaa Jyväskylän sosiaali- ja terveyspalvelujen vastaava lääkäri Ilkka Käsmä. 

Terve-tapahtuma Kyllön terveysasemalla ja Palokan neuvolassa 11.1.

Terve-tapahtumassa voit tutustua järjestöjen, yhdistysten ja kaupungin palveluiden toimintaan liittyen esimerkiksi muistiin, aivo- ja sydänterveyteen, suun terveyteen, mielen hyvinvointiin ja jaksamiseen sekä ravintoon, liikuntaan ja kuntoutukseen. Tapahtuma on maksuton eikä edellytä rokotuksiin osallistumista. Kävijät ovat antaneet kiitettävää palautetta tapahtumasta. 
Palokan neuvolan Terve-tapahtumassa on esillä lapsiperheiden terveyttä ja hyvinvointia edistäviä palveluja ja toimintoja niin erilaisilta järjestöiltä kuin kaupungin palveluista. Lastenmusiikkiorkesteri Loiskis pitää tunnelma yllä.

Rokotuspäivät ja riskiryhmät