Kiinnostus paikalliseen kulttuuriin ja paikallisten tuottamiin elämyspalveluihin on kasvava trendi matkailualalla. Lomakohde halutaan nyt kokea paikallisin silmin sen tavalliseen arkeen solahtaen.

Infotilaisuus elämysten tarjoamisesta Doerzin kautta

Tule kuuntelemaan lisätietoja elämysten tarjoamisesta Doerzin kautta
tiistaina 12.11. klo 18-20 Tietotalon Voutisaliin os. Kilpisenkatu 1, Jyväskylä

Doerz - elämyksiä Jyväskylästä

Live like a local -Visit Jyväskylä
Paikallinen, mitä sinä suosittelit matkailijalle? -lomake

visit_jyvaskyla_logo_pieni.png

- Maailmalla puhutaan Live like a local -teemasta. Matkailijat haluavat toisin sanoen kokea matkallaan elävänsä kohteessa hetken kuin paikallinen tai ainakin kokea asioita paikallisen ohjauksessa, valottaa trendiä Visit Jyväskylän matkailu- ja markkinointipäällikkö Susanne Sarvilinna.

Visit Jyväskylä on toteuttanut Jyväskylän seudun matkailualuetta esitteleville verkkosivuilleen Live like a local -teemaosion, joka tarjoaa paikallisuudesta kiinnostuneille matkailijoille entistä enemmän sisältöä ja ideoita matkansa suunnitteluun. Osioon on koottu muun muassa paikallisten asukkaiden vinkkejä siitä, mitä he näyttäisivät matkailijalle kotiseudultaan. Vinkkejä voi käydä edelleen antamassa sivustolla olevan lomakkeen kautta: Paikallinen, mitä sinä suosittelit matkailijalle?

Paikalliset kutsutaan mukaan tuottamaan elämyksiä matkailijoille – tulossa infotilaisuus ti 12.11.

Yhtenä osana Live like a local -kokonaisuuttaan Visit Jyväskylä on solminut yhteistyösopimuksen Doerz-verkkopalvelun kanssa. Doerz-palvelun kautta matkailijat voivat varata ja ostaa yksityishenkilöiden sekä yritysten tarjoamia elämyspalveluita.

- Sopimus Doerzin kanssa on Visit Jyväskylän kädenojennus seudun asukkaille ja yrityksille, jotka ovat kiinnostuneita tuomaan oman panoksensa Jyväskylän seudun matkailutoimintaan tarjoamalla täällä vieraileville paikallisia elämyksiä. Sopimuksen myötä Visit Jyväskylän hyväksymät elämystarjoajat maksavat myydyistä tuotteistaan Doerzille vain viiden prosentin komission aiemman kahdenkymmenen sijaan, kertoo Susanne Sarvilinna.

Visit Jyväskylä etsii paraikaa paikallisia tarjoamaan elämyksiä matkailijoille Doerzin kautta.

- Toivomme saavamme Doerziin suomalaista ja erityisesti jyväskyläläistä elämäntapaa ilmentäviä elämyksiä. Nyt saa olla luova. Elämys voi olla jotain yhteistä liikunnallista tekemistä matkailijan kanssa, esimerkiksi lenkki Rantaraitilla tai porrastreeni Harjulla. Myös kaupunkikierros tai luontoelämys paikallisen opastamana tai kotiruokailu Jyväskylän seudulla asuvan perheen luona kiinnostaisivat varmasti matkailijoita. Opiskelijakaupunkina tunnetussa Jyväskylässä myös opiskelijaelämän vinkkelistä toteutetut elämykset voisivat kiinnostaa, Sarvilinna ideoi.

Tavoitteena on saada tarjolle mahdollisimman mielenkiintoisia ja laadukkaita elämystuotteita. Tästä syystä Visit Jyväskylä tekee lopullisen valinnan siitä, mitkä tuotteet nostetaan Jyväskylän seudun viralliseen Doerz-näkymään.

Visit Jyväskylä järjestää kaikille kiinnostuneille paikallisille asukkaille ti 12.11. klo 18-20 infotilaisuuden Tietotalon Voutisalissa (Kilpisenkatu 1, Jyväskylä), jonne kiinnostuneiden toivotaan tulevan kuuntelemaan lisätietoja elämysten tarjoamisesta Doerzin kautta.
Doerz - elämyksiä Jyväskylästä

Lisätiedot:

matkailu- ja markkinointipäällikkö Susanne Sarvilinna, Visit Jyväskylä (lomalla 11.-15.10.)
p. 0400 885 786
susanne.sarvilinna[at]jyvaskyla.fi

matkailukoordinaattori Johanna Maasola, Visit Jyväskylä (lomalla ja työmatkalla 11.-20.10.)
p. 050 448 2954
johanna.maasola[at]jyvaskyla.fi

(Uutisen kuva Julia Kivelä)