Hyppää pääsisältöön
Kuva
Kädet muodostavat sydämen

Mihin otan yhteyttä?

Jos olet huolissasi iäkkäästä jyväskyläläisestä, tee ilmoitus OIVA-keskukseen. Huoli-ilmoitus käsitellään OIVA-keskuksessa viimeistään seitsemän arkipäivän aikana.

  • OIVA-keskus p. 014 266 1801 arkisin klo 9-15
  • virka-ajan ulkopuolella kiireellisissä tilanteissa voit olla yhteydessä sosiaalipäivystykseen p. 014 266  0149
  • jos tilanne on henkeä uhkaava, soita hätäkeskukseen p. 112
  • Yhteydenotto vanhuspalveluiden neuvontaan -lomakkeella voit tehdä yhteydenottopyynnön huoli-ilmoituksen tekemistä varten. OIVA-keskuksen palveluohjaaja ottaa ilmoittajaan yhteyttä. Sähköinen yhteys on suojaamaton, joten ethän laita viestiin henkilötietoja tai muuta salassa pidettävää.

Ilmoitus tehdään, kun herää huoli iäkkäästä henkilöstä, joka on ilmeisen kykenemätön vastaamaan omasta huolenpidostaan, terveydestään tai turvallisuudestaan.

Ilmoituksen tarkoituksena on varmistaa, että iäkäs henkilö saa tarvitsemansa huolenpidon silloinkin, kun hän ei sitä itse osaa tai ymmärrä pyytää.

Kuka voi tehdä ilmoituksen?

Ilmoituksen voi tehdä kuka tahansa yksityishenkilö. Suosittelemme, että kerrot huolen kohteena olevalle henkilölle ilmoituksen tekemisestä.

Sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöstö ilmoittaa henkilöstä viranomaisohjeistusten mukaisesti oikealle taholle.

Mitä ilmoituksen jälkeen?

Ikääntyneeseen ollaan ilmoituksen perusteella yhteydessä ja hänen tilanteensa ja tarpeensa selvitetään.

Sosiaali- ja terveydenhuollon viranomaisilla on vaitiolovelvollisuus, joten emme voi antaa yksityishenkilöön liittyviä tietoja huoli-ilmoituksen tekijälle.