Hyppää pääsisältöön
Kuva
Harjun portaat kesällä

Tiedustelut

kulttuuripäällikkö Mari Aholainen
p. 050 63 495
mari.aholainen(at)jyvaskyla.fi

Jyväskylän kaupungin kulttuuripalkinto jaetaan vuosittain kulttuuri- ja liikuntalautakunnan toimesta, mutta myös kaupunkilaiset voivat antaa ehdotuksia kulttuuripalkinnon saajaksi. Ehdotuksia voi antaa helmikuussa auki olevalla nettilomakkeella. Palkittava voi olla yksityinen henkilö tai yhteisö, joka on toiminnallaan tehnyt jyväskyläläistä kulttuuria tunnetuksi. Palkinnon saaja voi olla tunnustettu omassa tarkoin rajatussa taiteenlajissaan tai koskettaa ihmisiä laajemmalla tekemisen skaalalla. Jyväskyläläisestä kulttuurista löytyy pitkiä sivistyksellisiä traditioita, mutta toisaalta ennakkoluulottomuus ja tekemisen ilo ovat nostaneet nopeastikin esille erilaisia ihmisiä, uusia kulttuurihankkeita ja monipuolista taidetta.

Vuoden 2021 kulttuuripalkinto Teatterikoneelle

Jyväskylän kaupungin kulttuuri- ja liikuntalautakunta myönsi 17.3. vuoden 2021 kulttuuripalkinnon Teatterikoneelle. Palkinto on suuruudeltaan 5 000 €.

Teatterikone on vuonna 2003 perustettu jyväskyläläinen teatteriryhmä, jonka ohjelmisto on aina ollut monipuolista, innovatiivista ja omaleimaista. Ryhmässä on mukana niin ammattinäyttelijöitä kuin pitkän linjan harrastajia. Perustajina ja toiminnan moottoreina ovat pitkäjänteistä työtä tehneet Annu Sankilampi ja Aaro Vuotila.

Viime maaliskuussa koronapandemia pysäytti normaalin teatteritoiminnan, mutta siitä huolimatta Teatterikone on tuottanut ihmisille taide-elämyksiä ja tälläkin hetkellä ryhmällä on tarjolla erilaisia etäesityksiä ja -palveluja. Teatterikoneen toiminta on tämän vuoden aikana siirtymässä Seminaarinmäellä sijaitsevaan kulttuuritalo Villa Ranaan.

https://www.teatterikone.fi/

 


 

Kiitokset kulttuurityöstä -tunnustus myönnettiin Raija Partaselle. Hänet tunnetaan erityisesti kulttuurin ja luovan talouden edistämistyöstä, jonka parissa Partanen työskenteli kehittämispäällikkönä Keski-Suomen liitossa. Hän jäi eläkkeelle vuonna 2020.

 

 

Kuva
Teatterikoneen näyttelijöitä ryhmäkuvassa
Teatterikone, kuvaaja Marianne Hautsalo