Hyppää pääsisältöön
Kuva
Henna Takalan maalaus

Taideapteekki on kaupungin kulttuuripalveluiden ja ikääntyneiden palveluiden yhteistyössä tuottamaa kulttuuritarjontaa varttuneempaan makuun. Taideapteekin ohjelman estradeina toimivat eri puolilla Jyväskylää sijaitsevat Jyväskylän kaupungin ikääntyneiden palveluiden yksiköt ja Taideapteekin ohjelmatarjontaa on myös saatavilla digitaalisessa muodossa Kulttuuripalveluiden YouTube-kanavalla. Myös pääkirjaston Minnansalissa järjestettävät vapaapääsyiset Laulusta voimaa -yhteislaulutilaisuudet, HopeaTanssit, Kino Hopea -elokuvanäytökset sekä Jyväskylän päivien aikaan järjestettävät varttuneen väen tapahtumat ovat osa Taideapteekin toimintaa.

Taideapteekki-konsepti kehitettiin vuoden 2009 kuntaliitoksen yhteydessä takaamaan kulttuurin tasapuolinen saatavuus eri puolilla Jyväskylää. Konseptin nimi Taideapteekki kuvastaa kulttuurin hyvinvointia lisäävää vaikutusta. Yhdessä koetut taidenautinnot virkistävät ja antavat ajattelemisen aihetta.

Kenelle Taideapteekki on tarkoitettu?

Taideapteekki tarjoaa taideannoksia erityisesti jyväskyläläisille ikäihmisille. Jyväskylässä kaupungin ikääntyneiden palveluiden yksiköt saavat Taideapteekin tarjonnasta elämyksellisiä esityksiä ja toiminnallisia työpajoja asiakkaiden ja henkilökunnan iloksi.

Ohjelmisto on suunniteltu ikääntyneiden palveluiden asiakkaille. Esiintymispaikkoja ovat palveluasuminen, kotihoito ja kuntouttava päivätoiminta. Näiden lisäksi järjestetään kaikille avoimia tilaisuuksia eri puolilla Jyväskylää yhteistyökumppaneiden kanssa.

Poikkeuksellisena aikana avoimia tilaisuuksia ei ole voitu järjestää.
 


Tutkimustietoa:

Sinikka Partasen opinnäytetyö Asiakkaiden osallisuus ja ammattilaisten yhteistyö Taideapteekissa (JAMK 2013)

Jyväskylä on kulttuurisen seniori- ja vanhustyön verkoston jäsen. Verkosto edistää ikäihmisten hyvinvointia ja toimintakykyä taide- ja kulttuuritoiminnan keinoin sekä kehittää ikääntyneille tarjolla olevia palveluita. 

Lisätietoja

kulttuurituottaja Bettina Törnvall
p. 050 599 6017
bettina.tornvall(at)jyvaskyla.fi