Hyppää pääsisältöön
Kuva
Perhe Kankaalla. Kuva Hanna-Kaisa Hämäläinen
Pääsisältö

Taloyhtiöiden omien jätekatosten tai -tilojen sijaan Kankaalla jätehuolto on järjestetty yhteisesti alueelliseen syväkeräykseen perustuen. Jätepisteet sijoitellaan niin, että ne ovat hyvin saavutettavissa eri suunnista. Yhteisratkaisu säästää tilaa ja piha-alueet vapautuvat oleskeluun. Käytössä oleva syväkeräysjärjestelmä tuo myös tehokkuutta ja turvallisuutta huoltoliikenteen vähentyessä. Jätehuollosta vastaa Kankaan Palvelu Oy

Jyväskylän kaupunki on mukana EU LIFE ohjelman rahoittamassa Circwaste-hankkeessa. Kankaan älyjätehuollon osahankkeella pyritään omalta osaltaan edistämään valtakunnallisen jätesuunnitelman tavoitteita. Hankkeen aikana on tutkittu jätemäärien mittausta ja jätehuoltologistiikkaa, kehitetty viestintää ja tehty kokeiluja. Isoin asukkaille näkyvä asia on jätesäiliöiden sähköinen lukitus. Kankaan jätepisteiden jätesäiliöt on varustettu sähköisillä lukoilla. Jätepisteiden sähköinen lukitus toimii jaetuilla vihreillä avainlätkillä. Kaikki avainlätkät toimivat kaikissa Kankaalla sijaitsevissa jätepisteissä.

Jätepisteiden sijainnit ja jätesäiliöillä käynteihin perustuvia tilastoja löytyy Kangasverkko-sivuilta. Kankaan Circwaste-osahanke kestää vuoden 2023 loppupuolelle. 

Kuva
Jätesäiliöt. Kuva Tanja Oksa

 

 

      
                                                LIFE 15 IPE FI 004

 

Lisätietoja:

Tanja Oksa, elinkeinoyksikön verkostopäällikkö, tanja.oksa[at]jyvaskyla.fi

Asiasanat:  
jätehuolto
Jyväskylän Kangas