Skip to main content
Image
Harrastelaturin UV-taidetyöpaja

Kulttuuripalvelut

Vapaudenkatu 39-41, 40100 Jyväskylä
4. kerros, käynti kansalaisopiston päädystä

Kaupungin etätyölinjausten mukaisesti kulttuuri- ja osallisuuspalveluiden henkilökunta on toistaiseksi etätöissä.

Yhteystiedot

Ajankohtaista

 • Jyväskylän kaupunki järjestää yhdistyksille ja yhteisöille avustusinfon ti 28.9. klo 17-19. Tilaisuuteen voi osallistua joko paikan päällä kansalaistoiminnankeskus Matarassa tai sitten etäyhteydellä vaikka kotisohvalta, lisätietoa avustusinfosta.
  Tilaisuuteen on ennakkoilmoittautuminen.
   
 • Lasten Lystin esitteestä löytyy kaikkea kivaa lapsiperheiden syksyyn! Riemunkirjavassa ohjelmistossa on tarjolla esityksiä, tapahtumia ja näyttelyjä niin vauvoille, taaperoille, leikki-ikäisille kuin koululaisille.
   
 • Kulttuuritarjontaa varttuneemmalle väelle: Taideapteekin ja vanhustenviikon esite syksylle 2021
   
 • Aaltoja!-lehti sisältää tietoa syyskauden kulttuuritapahtumista: kaupunginteatterin ensi-illoista, Jyväskylä Sinfonian konserteista, alueen tapahtumista, käyntikohteista ja museoista sekä kulttuuri-, liikunta- ja nuorisopalveluiden monipuolisesta tarjonnasta.

Kulttuurista iloa ja inspiraatiota arkeen

Kulttuuripalvelut luo edellytyksiä taiteen ja kulttuurin kokemiselle ja tekemiselle järjestämällä tapahtumia sekä tukemalla kaupunkilaisten omaehtoista kulttuuritoimintaa. Kulttuuripalveluiden tärkeitä kohderyhmiä ovat lapset ja ikääntyneet. Kulttuuriaitta ja Lasten Lysti tuovat tekemisen iloa ja kokemisen riemua päiväkoteihin, kouluihin ja perheiden arkeen. Taideapteekki huolehtii ikäihmisten säännöllisistä taideannoksista päiväkeskuksissa ja hoivakodeissa.

Vuosittain myönnettävillä avustuksilla luodaan edellytyksiä jyväskyläläiselle kulttuuri- ja kansalaistoiminnalle, joka kannustaa hyvinvointia edistävään yhteisölliseen tekemiseen ja rikastuttaa kaupungin kulttuuritarjontaa. Esityksiin ja kulttuurikohteisiin voi tarvittaessa tutustua yhdessä vapaaehtoisen kulttuuriluotsin kanssa.

Osallistu ja vaikuta!

Kulttuuri- ja osallisuuspalvelujen yksikkö vastaa kaupunkitasolla osallisuuden ja vapaaehtoistoiminnan edistämisestä ja koordinoinnista. Osallisuus toteutuu asuinalueilla, palveluiden kehittämisessä, päätöksenteossa ja yhteistyönä vapaaehtoisten ja järjestöjen kanssa. Vapari luo mahdollisuuksia laadukkaalle, organisoidulle vapaaehtoistoiminnalle, jota toteutetaan yhdessä eri toimijoiden kanssa.

Lisätietoja: 

Kulttuuri- ja osallisuuspalvelujen toimintaa 2020

Saat tiivistetyn kokonaiskuvan toiminnastamme tutustumalla kulttuuri- ja osallisuuspalvelujen viime vuoden toimintakertomukseen (pdf, 11mb).

Kulttuuripalvelut Facebookissa