Jyvšskylšn seutu - ihmistš varten Etusivulle

Uutinen

Metsäpalovaroitus päättyy Keski-Suomessa 12.8. kello 12
Keski-Suomen pelastuslaitos

Lähivuorokauden aikana on satanut paikoin rankastikin vettä. Edelleen Päijänteen itäpuolella Joutsassa ja Toivakassa on kuivia paikkoja, mutta maakunnan alueelle laskettuna metsäpaloindeksin arvo ei enää kohoa metsäpalovaroitusrajan yli.


Säätiedotus 12.8.2019 klo 12
Tiedotukseen sisältyy varoituksia.

Sää on epävakaista koko maassa. Tänään ukkostaa paikoin maan etelä- ja keskiosassa, huomenna myös Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa sekä Etelä-Lapissa.

Odotettavissa huomiseen iltapäivään asti:

Maan etelä- ja keskiosassa:
Pilvistä tai puolipilvistä ja monin paikoin sade- tai ukkoskuuroja. Myöhään illalla etenkin maan eteläosassa selkenevää ja poutaa. Yöllä paikoin sumua, huomenna päivällä jälleen sade- ja ukkoskuuroja. Päivän ylin lämpötila tänään ja huomenna 16...21, yön alin 11...15 astetta. Enimmäkseen kohtalaista etelänpuoleista tuulta.

Maan pohjoisosassa:
Enimmäkseen pilvistä ja sadetta tai sadekuuroja, illalla alueen lounaisosassa myös ukkosta. Yöllä paikoin sumua. Huomenna päivällä ukkosta yleisemmin Pohjois-Pohjanmaalla, Kainussa ja Etelä-Lapissa. Päivän ylin lämpötila tänään ja huomenna 14...18, yön alin 9...13 astetta. Enimmäkseen kohtalaista etelänpuoleista tuulta, yöllä tuuli heikkenee.

Metsäpalovaroitus annetaan tänään klo 12 Kuusamon kuntaan.

Metsäpalovaroitus päättyy tänään klo 12 Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Tornio, Tervola, Pello, Kolari, Muonio, Kittilä, Sodankylä ja Enontekiö.

Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa Etelä-Savon ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Ylitornio, Rovaniemi, Kemijärvi, Pelkosenniemi ja Savukoski.
Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa kehittyy ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s.

12.08.2019 klo 11.43


+
-