Jyvšskylšn seutu - ihmistš varten Etusivulle

Uutinen

Ukkospuuskariskiä ilmassa perjantaina, salamointi työllisti torstaina
Keski-Suomen pelastuslaitos

Parhaillaan yhden Pohjois-Pohjanmaalla etenevän ukkosryppään eteläreuna viistää Pihtiputaan seutua. Maasalamoita on havaittu aamupäivällä yli 4 300. Iltapäivän ja illan aikana Keski-Suomen ylittää ennusteiden mukaan toinen kylmä rintama sateineen (voi sataa rankasti yli 20 mm/tunnissa) ja sen jälkeen pienellä viiveellä ukkospuuskariskiä (yli 15 m/s) sisältävä kolmas sääilmiö. Päivittyvät ja voimassa olevat varoitukset löytyvät osoitteesta http://ilmatieteenlaitos.fi/varoitukset

Keski-Suomen maakunnan alueella pelastuslaitoksella oli torstaina 59 tehtävää. Keskisuomalaiset avustivat Pirkanmaan puolella neljä kertaa. Vastavuoroisesti saimme Pirkanmaalta apua viisi kertaa. Kiireisin tunti oli 19-20, jolloin oli yhteensä 11 hälytystä.

Kaikkiaan 18/23 kunnassa oli tehtäviä 2.8. torstaina. Eniten tehtäviä osui Jämsään 11, Jyväskylään 8 ja Laukaaseen 5. Erityisesti Jämsän suunnalla oli jo toinen kiireinen vuorokausi peräjälkeen.

Onnettomuustyyppiprofiili poikkesi normaalista. Metsäpalojen vaara oli kuivuudesta johtuen ilmeinen ja tuuli levitti paloja. Maasalamoita koko Suomessa havaittiin eilen yli 27 000. Maastopaloja oli 21, joiden lisäksi tarkistettiin kymmenkunta savuhavaintoa. Rakennuspaloina hälytys tuli viidestä kohteesta. Ukkospuuskat kaatoivat puita torstaina neljässä paikkaa ja Petäjävedellä vesisade söi ilmeisesti liikenneympyrän seudulta maata.

03.08.2018 klo 11.48


+
-