Jyväskylän seutu - ihmistä varten Etusivulle

Uutinen

Tuuli kaatanut puita teille sekä sähkölinjoille, joista sytyttynyt maastopaloja Keski-Suomessa
Keski-Suomen pelastuslaitos

Keski-Suomen pelastuslaitoksen toiminta-alueella on maanantaina 4.6.2018 kello 21 mennessä ollut puuskittaisesta tuulesta aiheutuneita vahingontorjuntatehtäviä 20 kappaletta eri puolilla maakuntaa. Lisäksi maastopaloja on ollut 11 ja muita tulipaloja 2. Keski-Suomen pelastuslaitoksen yksiköt ovat käyneet avustamassa myös Jokilaaksojen pelastuslaitosta mm. Pyhäjärvellä ja Haapajärvellä syttyneiden maastopalojen sammutuksessa. Keski-Suomessa tehtäviä on ollut 17 eri kunnan alueella Pihtiputaalta Joutsaan ja Keuruulta Hankasalmelle.

Puita on kaatunut sähkölinjoille ja niistä on aiheutunut maastopalojen lisäksi runsaasti sähkökatkoja usean eri sähköverkkoyhtiön toiminta-alueille. Kello 21 aikoihin sähköttömien asiakkaiden määrä oli kuitenkin jo laskenut 900 asiakkaaseen. Vaikein tilanne oli Savon Voima Verkko Oy:n alueella Hankasalmella (312), Konnevedellä (75) ja Äänekoskella (494 sähkötöntä asiakasta).

Tuuli on yltänyt puuskissa Keski-Suomessa lähelle ennustettua 20 m/s. Keski-Suomessa on annettu edelleen tuulivaroitus maa-alueille. Luoteistuuli on vaarallisen voimakasta iltayöllä, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Keskiyöstä alkaen pohjoistuulen ennustetaan olevan yhä voimakasta, tuulen nopeuden ollessa puuskissa 15 m/s. Metsäpalon vaara on kuivuudesta johtuen ilmeinen. Tuulisella säällä palot leviävät erittäin nopeasti.

Keski-Suomen pelastuslaitos kiittää alueen ihmisiä vastuullisesta tulen käsittelystä maanantaina.

04.06.2018 klo 21.49


+
-