Jyväskylän seutu - ihmistä varten Etusivulle

Uutinen

Erittäin Huonoa Ajokeliä ja Hyvää Valkoista Joulua
Keski-Suomen pelastuslaitos

Keski-Suomen pelastuslaitos toivoo Joulun menoliikenteeseen erityistä malttia 23.12.2017 lauantaille, koska ennusteiden mukaan samanaikaisesti on tulossa Ilmatieteen laitokselta varoitus erittäin huonosta ajokelistä Keski-Suomeen ja maan keskiosiin laajemminkin. http://ilmatieteenlaitos.fi/varoitukset

Vuosi sitten joulun menoliikenteen aikana ajokeli oli erittäin huono ja Keski-Suomen pelastuslaitoksen tietoon tuli yhteensä seitsemän liikenneonnettomuutta. Onnettomuuksista ainakin pari olisi vältetty, jos ohittajilla ei olisi ollut niin kiire.

Lauantaina 23.12.2017 lännestä saapuu voimakas lumisadealue, jonka yhteydessä esiintyy myös puuskaista tuulta. Vähintäänkin näkyvyys liikenteessä heikkenee, vaikka urakoitsijoiden aurauskalusto tekee kaikkensa lumen poistamiseksi valtaväyliltä. Sadealueen siirtyessä itään illan kuluessa sää lauhtuu ja loska lentää. Lunta kertynee Keski-Suomessakin paikoin yli 10 cm, maakunnan pohjoisosiin painottuen.

Jouluaatto ja joulupäivä ovat viime vuodesta poiketen VALKOISIA ja poutaisia. Lämpötila laskee pakkasen puolelle, joka koetaan tien pintojen jäätymisenä ja ajourina siellä, missä lunta ei ennätetty lauantaina poistaa.

Rauhallista Joulun aikaa kaikille keskisuomalaisille ja Keski-Suomen maakunnan alueella liikkuville toivottaen,

Keski-Suomen pelastuslaitos

22.12.2017 klo 12.59


+
-