Jyväskylän seutu - ihmistä varten Etusivulle

Uutinen

Avotulen kanssa saa edelleen olla varovainen Keski-Suomessakin
Keski-Suomen pelastuslaitos

Ilmatieteen laitos on poistanut maakunnittain annettavan ruohikkopalovaroituksen Keski-Suomen osalta 15.5.2017. Maakunnan alueella on tullut kuitenkin vain paikallisia sateita. Toisilla paikoilla ei ole satanut käytännössä lainkaan ja maasto on edelleen hyvin kuivaa.

Maanantai-iltana tuuli yltyy ja keskituulen nopeuden ennustetaan nousevan yli 6 metriin sekunnissa esimerkiksi Joutsassa, Jyväskylässä, Jämsässä, Kuhmoisissa, Laukaassa ja Toivakassa. Kyseinen pohjoisen puolelta puhaltava tuuli aiheuttaa yli kymmenen metriä sekunnissa puuskia, jolloin kokemusten mukaan avotulesta voi lentää kipinöitä ja palot esimerkiksi ruohikossa leviävät nopeasti.

Keski-Suomen pelastuslaitos toivoo, että haja-asutusalueella maltettaisiin olla sytyttämättä avotulta maastoon vielä päivä pari, jotta sade ja vihreä aluskasvillisuus tulisi kunnolla läpi ja suurin vaara maastopalojen leviämiseen poistuisi.

Äitienpäivän vietto sunnuntaina katkesi neljällä eri paikkakunnalla syttyneisiin maastopaloihin, joiden aiheuttaja on ihmisten toiminta eli roskien poltto. Paloja oli Jämsässä, Muuramessa, Petäjävedellä ja Äänekoskella.

15.05.2017 klo 14.47


+
-