Jyväskylän seutu - ihmistä varten Etusivulle
Etusivu : strategiat
p
+
-

Jyväskylän seutukunta


Asuntokatsaus 2010

Seudun kuntien asuntoryhmä 2011

Sisältö:

 • Asuntoyhteistyö Jyväskylän seudulla
 • Alueen asunto-olot
 • Asuntomarkkinat
 • Asuntorakentaminen
 • Lähivuosien tuotantotarpeet
 • Väestönmuutokset ja muuttoliike
 • Asuntopolitiikka


  Seudullinen yhteistyö asuntoasioissa

  Jyväskylän seudun viisi nykyistä tai entistä kuntaa (Jyväskylän kaupunki, Jyväskylän maalaiskunta, Laukaa, Muurame ja Säynätsalo) ovat harjoittaneet tiivistä lainoitus- ja muuta asuntopoliittista yhteistyötä 1990-luvun alusta lähtien. Vuonna 2000 yhteistyön piiriin tulivat myös ns. kauluskunnat, Hankasalmi, Korpilahti, Petäjävesi, Toivakka ja Uurainen. Vuoden 2004 alusta nämä yhdeksän kuntaa ovat muodostaneet Jyväskylän seutukunnan, jonka väestöpohja on noin 174 000 ja pinta-ala 4 456 km2, josta maata 3 700 km2. Säynätsalo liittyi Jyväskylään 1993 ja Jyväskylän kaupunki, maalaiskunta ja Korpilahti yhdistyivät Jyväskylän kaupungiksi 1.1.2009.

  Asuntoyhteistyön välittömänä tavoitteena oli alun perin turvata riittävä lainoitus myös näille kauluskunnille, jotka kokonsa puolesta eivät yksin olleet kilpailukykyisiä ARA-lainoituksessa. Nykyisin lähtökohtana on näkemys, että yhdistämällä seitsemän kunnan voimat saavutetaan synergiaetuja mm. neuvonta- ja muissa viranomaistehtävissä ja pystytään yhdessä tarjoamaan yhä useammalle sopiva asumisvaihtoehto. Myös erityisryhmien asuntoasiat nousevat tärkeiksi mm. väestön ikääntymisestä johtuen. Tavoitteena on myös Jyväskylän ydintä ympäröivien kuntakeskusten, taajamien ja maaseutualueiden asumispalvelujen laadukkuus ja sitä kautta myös koko kasvukeskusseudun elinvoimaisuuden edistäminen.

  Tässä katsauksessa kuvataan tiiviisti alueen asuinoloja ja asuntomarkkinoita sekä esitetään tuotantotarpeet. (Lähteet: Tilastokeskus, ARA, kunnat).

  Lue koko asuntokatsaus allaolevasta pdf-tiedostosta
  20110308aska10.pdf


     Sivu valmistui ajassa  0.0078 sekuntia.