Jyväskylän seutu - ihmistä varten Etusivulle
Etusivu : kunnat : laukaa
p
+
-

Vihtavuori

Vihtavuoren taajaman keskusta sijaitsee Jyväskyläntien ja sen suuntaisen rautatien itäpuolella. Matkaa Jyväskylään kertyy n. 14 km ja Laukaan kirkonkylään 7 km. Lähimmät järvet ovat Pieni Kuhajärvi, Iso Kuhajärvi sekä Vihtajärvi. Keitele-Päijänne kanavareitti kulkee idempänä Saraveden Leppäveteen yhdistävän Torronselän kautta.

Omaleimaisen Vihtavuoren taajaman teollinen kehitys käynnistyi valtion ruutitehtaan rakentamisen myötä ja vuosikymmeniä Vihtavuoren tehtaat oli kunnan suurin työnantaja. Tämän päivän yritysnimiä ovat Nexplo Oy, Nammo Oy, Oy Forcit Ab sekä Komas Oy, Kemira Metalkat Oy. Muita merkittäviä yrityksiä ovat mm. Ficote Oy ja Hydrosystem Oy. Hevosten hoidosta tunnettu Laukaan Eläinklinikka on sijoittunut vanhaan hevospitäjään, joka on myös moninkertaisen ravikuningas Vieskerin kotipitäjä.

Vihtavuoressa on hyvät kunnalliset peruspalvelut kuten peruskoulun ala-asteen ja yläasteen koulu, päiväkoti, kirjasto, nuorisotila ja neuvola sekä seurakunnan kappelin palvelut.


Liikuntaharrastuksiin kutsuvat mm. valaistu pururata, urheilukenttä, luistelukenttä, jääkiekkokaukalo, jalkapallokenttä.


Taajamassa on elintarvikekauppa-asiamiesposti, elintarvikekioski ja ravintola sekä huolto- ja jakeluasema. Lähimmät Kelan, poliisin, työvoimatoimiston ja yleisen edunvalvojan palvelut saa kirkonkylästä sekä kuluttajaneuvojan, velkaneuvojan ja verotoimiston palvelut Jyväskylästä.

Asukasmäärä 2000

Pääasiallinen asuntotyyppi kerrostaloja keskustassa, omakotitaloja, rivitaloja

Palvelut

Asukasyhdistykset
Vihtavuoren Kyläyhdistys ry
Pentti Noronen, Nitraajantie 5, 41330 Vihtavuori, puh./fax (014) 3771 216, 040 7063 216, pentti.noronen@nic.fi
http://www.laukaa.fi

Kirjasto
Vihtavuoren kirjasto sijaitsee Vihtavuoren koulukeskuksessa yläasteen rakennuksessa.
http://www.laukaa.fi/kirjasto/

Koulutus
Vihtavuoren koulukeskuksessa toimii peruskoulun ala-aste ja yläaste. Yläasteen liikunta-/juhlasali soveltuu katsomorakenteensa vuoksi hyvin erilaisten tilaisuuksien järjestämiseen.
http://www.laukaa.fi

Kulttuuri
Laukaan kansalaisopisto ja kunnan vapaa-aikatoimi järjestävät erilaista toimintaa kaikissa taajamissa ja kyläkunnilla. Vihtavuoren Pamaus on alueen ruutihistoriasta nimensä saanut vireä urheiluseura, jonka toimintaan kuuluu jalkapallo, kaukalopallo, kuntoliikunta, lentopallo, painonnosto ja suunnistus. Muita urheiluseuroja ovat Kanavan Pallohait (jalkapallo) ja Laukaan Kisa-Veljet Darma Kai (judo). Laukaan Urheillijoiiden palloilujaosto toimii alueella samoin nuorisojärjestö Vihtavuoren Visaiset ry ja kulttuurijärjestö Vihtavuoren Kansantanssijat ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton Vihtavuoren yhdistys ja Itäisen Keski-Suomen Sydänyhdistysellä sydänkerho. Seniori-ikäisille toimintaa järjestää mm. Laukaan Kansallinen Eläkeläisseura.
http://www.laukaa.fi
http://www.kanavateatteri.fi/
http://www.laukaasrk.fi/index2.htm


Liikenne
Vihtavuoresta on lyhyt matka Jyväskylään ja kirkonkylään mm. Jyväskylän paikallisliikenteen busseilla matkustaen. Kevyenliikenteen väylä Leppävedeltä kirkonkylään kulkee taajaman kautta.

Joukkoliikenne: Jyväskylän Liikenne, Koivuranta Oy, Tourusen Linjat Oy
http://www.jyvaskylanliikenne.fi/
http://www.tourusenlinjat.fi/
http://www.seutulippu.com

Taksi
Keski-Suomen aluetaksi
http://www.keskisuomenaluetaksi.fi

Liikuntapalvelut
Vihtavuoressa mm. urheilukenttä, tenniskenttä, luistelukenttä, jääkiekkokaukalo, jalkapallokenttä, valaistu pururata. Lähin yleinen uimaranta Iso Kuhajärven rannalla.
http://www.laukaa.fi

Nuoriso
Kunnan kaikissa taajamissa on nuorisotalo ja ne ovat nuorten lisäksi eri järjestöjen, yhdistysten ja ryhmien käytettävissä. Tiloissa voi pelata biljardia, pöytätennistä, PlayStationia, pub-tikkaa jne. Taloissa on omat bänditilat, TV ja videot sekä musiikkilaitteet.
http://www.laukaa.fi

Puistot ja virheralueet
Jyväskyläntien vierestä alkaa Mäen alueella puistoalue, jossa kiertää valaistu pururata, talvisin valaistu latu. Lapsille on useita leikkipuistoja. Omakotitalo- ja rivitalokortteleiden lomaan on rakennettu Riipinpuisto ja Pitkämäenpuisto. Yrjönpuistossa voi myös pelata tennistä. Leikkipaikkoja kunnossapidetään kesäaikaan säännöllisesti.
http://www.laukaa.fi

Päivähoito
Vihtavuoren päiväkoti on nimetty Onnentuvaksi. Siitä on lyhyt matka Koulutien yli Vihtavuoren koulukeskukseen. Perhepäivähoitoa järjestetään kysynnän/tarpeen mukaan.
http://www.laukaa.fi

Sosiaalipalvelut
Alueen asukkaita palvelevat oma sosiaalityöntekijä, kotipalveluohjaaja ja kotisairaanhoitaja, joiden toimipisteet ovat kirkonkylän sosiaalitoimistossa ja kotihoitotoimipisteessä.
http://www.laukaa.fi/sosiaali
http://www.laukaa.fi/terveys

Terveyspalvelut
Vihtavuoren neuvolassa perhesuunnittelu-, äitiys- ja lastenneuvolan palvelut sekä avosairaanhoidon vastaanotto. Neuvola sijaitsee Vihtavuoren koulukeskuksessa yläasteen rakennuksessa. Kunnan pääterveysaseman ja mielenterveystoimiston palvelut kirkonkylässä. Lääkärien yöpäivystys Jyväskylässä, Keski-Suomen keskussairaalassa.
http://www.laukaa.fi/terveys/

Muut julkiset palvelut
Laukaan seurakunnan ja Vihtavuoren kappelin palvelut.
http://www.evl.fi/srk/laukaa/   Sivu valmistui ajassa  0.0073 sekuntia.