Jyväskylän seutu - ihmistä varten Etusivulle
Etusivu : kunnat : laukaa
p
+
-

Leppävesi

Kunnan lounaisosassa sijaitseva Leppävesi rajoittuu Jyväskylän maalaiskuntaan sekä Leppävesi –järveen. Alue tarjoaa viehättäviä perinteisiä maalaismaisemia ja taajaman ympärillä, laajojen peltojen vastakohtina kohoaa metsäisiä, osin jyrkkiäkin rinteitä. Matka Laukaan kirkolle kestää alle 20 minuuttia ja Jyväskylään puolet siitä.

Alueelle on rakennettu vain omakoti- ja rivitaloja. Leppäveden pitkää rantaviivaa täplittää harvakseltaan pääosin maatilojen rakennuskanta. Taajaman yritystoimnta on vireää ja alueen pienteollisuustontit sijaitseva lähellä Jyväskylän kaupungin teollisuusaluetta. Pienyrityksiä on jonkin verran myös ydintaajaman asutuksen lomassa.

Taajamassa on kaikki kunnalliset peruspalvelut. Liikuntahallin lisäksi alueella on valaistu pururata, urheilukenttä ja jääkiekkokenttä sekä ampumarata ja Majajärven rannalla kunnan valvoma uimaranta.


Asukkaita palvelevat elintarvikekauppa-asiamiesposti sekä elintarvikekioski, lihasavustamo, ravintola ja pesula. Taajamassa on lisäksi mm. huoltoasema, pienkonekorjaamo, verhoomo sekä useita autokorjaamoita ja -maalaamoita. Kuluttajaneuvojan, velkaneuvojan ja verotoimiston palvelut on keskitetty kaupunginkiin. Kelan, poliisin ja työvoimatoimiston palvelut on saatavilla kirkonkylässä.

Asukasmäärä n. 2600

Pääasiallinen asuntotyyppi omakotitalot, rivitalot

Palvelut

Asukasyhdistys
Leppäveden Kyläyhdistys ry
http://www.co.jyu.fi/leppavesi

Kierrätyspisteet
n. 40 hyötyjätteen aluekeräyspistettä eri puolilla pitäjää, useita kussakintaajamassa
http://www.laukaa.fi

Kirjasto
Leppäveden kirjasto sijaitsee Tiituspohjan koulurakennuksessa Leppäveden liikuntahallin vieressä.
http://www.laukaa.fi/kirjasto

Koulutus
Tiituspohjan koululla on 1-2 luokat ja se sijaitsee Tiituspohjantiellä Leppäveden kirjaston ja urheiluhallin vieressä. Leppäveden koululla on 3-6 luokat. Koulu sijaitsee n. kilometrin päässä Seppäläntiellä.
http://www.laukaa.fi

Kulttuuri
Laukaan kansalaisopisto ja kunnan vapaa-aikatoimi järjestävät erilaista toimintaa kaikissa taajamissa ja kyläkunnilla. Alueen urheiluseuroja ovat Leppäveden Leppä (hiihto, jalkapallo) sekä Leppäveden Viritys.
http://www.laukaa.fi
http://www.kanavateatteri.fi/
http://www.laukaasrk.fi/index2.htm

Liikenne
Leppävedeltä on myös ajallisesti lyhyt matka Jyväskylään mm. Jyväskylän paikallisliikenteen busseilla matkustaen. Kevyenliikenteen väylä Leppävedeltä kirkonkylään.

Joukkoliikenne: Jyväskylän Liikenne, Koivuranta Oy, Tourusen Linjat Oy
http://www.jyvaskylanliikenne.fi/
http://www.tourusenlinjat.fi/
http://www.seutulippu.com

Taksi: Keski-Suomen aluetaksi
http://www.keskisuomenaluetaksi.fi

Liikuntapalvelut
Tiituspohjan koulun vieressä sijaitsee monitoimitila, Leppäveden liikuntahalli. Hallissa on maksullinen kuntosali ja solarium sekä yksityinen kioski ja hieroja. Hallissa järjestetään erilaisia tilaisuuksia sekä discoja ja konsertteja. Hallissa voi pelata kori-, lento- ja sulkapalloa sekä salibandya, salifutista ja pöytätennistä. Hallin saa jaettua kolmeen pelikenttään. Hallin vieressä on jääkiekkokaukalo ja luistelualue.

Alueella on lisäksi valaistu pururata/latu, urheilukenttä ja jääkiekkokenttä sekä ampumarata teollisuusalueen kupeessa.
http://www.laukaa.fi

Nuoriso
Kunnan kaikissa taajamissa olevat nuorisotalot ovat nuorten lisäksi eri järjestöjen, yhdistysten ja ryhmien käytettävissä. Tiloissa voi pelata biljardia, pöytätennistä, PlayStationia, pub-tikkaa jne. Taloissa omat bänditilat, TV ja videot sekä musiikkilaitteet.
http://www.laukaa.fi

Puistot ja viheralueet
Alueella on Päivölän, Savipolun, Koiralammen ja Toivonpolun lasten leikkipaikat. Leikkipaikkoja kunnossapidetään kesäaikaan säännöllisesti.
http://www.laukaa.fi

Päivähoito
Leppäveden päiväkoti sijaitsee taajaman keskellä. Ohjattua perhepäivähoitoa on saatavilla tarpeen mukaan.
http://www.laukaa.fi

Sosiaalipalvelut
Alueen asukkaita palvelevat oma sosiaalityöntekijä, kotipalveluohjaaja ja kotisairaanhoitaja, joiden toimipisteet kirkonkylän sosiaalitoimistossa ja kotihoitotoimipisteessä.
http://www.laukaa.fi/sosiaali
http://www.laukaa.fi/terveys/

Terveyspalvelut
Leppäveden neuvolassa perhesuunnittelu-, äitiys- ja lastenneuvolan palvelut. Kunnan pääterveysaseman ja mielenterveystoimiston palvelut kirkonkylässä. Lääkärien yöpäivystys Jyväskylässä, Keski-Suomen keskussairaalassa.
http://www.laukaa.fi/terveys/

Muut julkiset palvelut
Laukaan seurakunnan palvelut, Leppäveden seurakuntakoti Tiituspohjan koulurakennuksessa.
http://www.evl.fi/srk/laukaa/   Sivu valmistui ajassa  0.0065 sekuntia.