Suoraan sisältöön

Liity joukkoon! Vapaaehtoinen palokuntatoiminta on antoisaa yhdessšoloa ja fyysisesti vaativaa toimintaa. Katso lisšš: palokuntaan.fi

Keski-Suomen pelastuslaitos » Uutinen

Tiedote

Ralliviikonloppu turvallisesti takanapäin

Keski-Suomen pelastuslaitoksen näkökulmasta maakunnassamme 1.8.-4.8.2019 ajettu Suomen MM-rallin sujui rauhallisesti. Pelastustoimen tehtäviä neljän vuorokauden ajalta kirjattiin yhteensä 68 kappaletta, joka on verrattavissa tavanomaisen kesäviikonlopun tehtävämäärään.

Keski-Suomen pelastuslaitos kiittää maakunnan alueella asuvia ja MM-ralliin sekä muihin tapahtumiin liittyneitä vierailijoita todella mallikkaasta suhtautumisesta avotulentekokieltoihin. Ralliorganisaation yli 1000 järjestyksenvalvojaa, poliisi ja ralliradion säännöllinen tiedotus suomeksi ja englanniksi erittäin suuresta metsäpaloriskistä puri, eikä suurempia metsäpaloja päässyt syttymään. Rallin turvaorganisaatioon kuuluneet ammattilaiset toivat lisäkyvykkyyksiä kompensoiden suuren henkilömäärän ja tapahtuman luonteen vuoksi kasvanutta riskiä.

Keski-Suomen pelastuslaitos kohotti valmiuttaan rallireitin varrella viikonlopun aikana. Maastopalohälytyksiä kertyi koko maakunnan alueella neljä pientä sekä kaksi keskisuurta. Savuhavaintoja tarkistettiin pelastusyksiköillä lisäksi kolme. Tieliikenteestä kirjattiin yhteensä yhdeksän onnettomuutta pelastuslaitoksen toimenpiderekisteriin. Liikennevälinepaloja oli kolme ja muita tulipaloja neljä. Ihmisen pelastustehtäviä oli kolme, öljyvahinkoja ja vaarallisen aineen onnettomuuksia yhdet. Suhteessa eniten pelastustoimen yksiköillä ajettiin ensihoidon apuna eli 19 ensivastetehtävää.

Eniten pelastustoimen teht√§vi√§ oli perjantaina yhteens√§ 24 ja lauantaina 20 teht√§v√§√§. Torstaina ja sunnuntaina teht√§vi√§ oli 13 vuorokaudessa. Kuntakohtaisessa tarkastelussa Jyv√§skyl√§n alueelle tuli 22 pelastustoimen teht√§v√§√§, J√§ms√§√§n 10, Laukaaseen 6, Viitasaarelle 6 ja √Ą√§nekoskelle 5. Muiden kuntien alueella oli muutamia yksitt√§isi√§ teht√§vi√§, joskin on huomattava, ett√§ useimpiin pelastustoimen teht√§viin h√§lytet√§√§n vastetta etupainotteisesti useammalta asemapaikalta. Kaikkiaan h√§lytyksen saaneita yksik√∂it√§ 68 teht√§v√§√§n oli 245. Rallin turvallisuusorganisaation yksik√∂t eiv√§t sis√§lly em. lukuihin.

Paikoin viikonloppuna saatiin virkistäviä sadekuuroja. Näiden vaikutus metsäpalon syttymisriskiin jäi hetkelliseksi. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa lähes koko maassa lukuun ottamatta Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakuntia. Seuraavan viiden vuorokauden sääennusteen mukaan sade- ja ukkoskuurot yleistyvät aluksi maan länsiosassa ja loppuviikkoa kohden myös idässä. Sademäärissä voi edelleen olla suuria paikallisia eroja. Tuulten ennustetaan onneksi olevan heikkoja.

Keski-Suomen pelastuslaitos
05.08.2019 klo 13.37

 
Palaa pelastuslaitoksen etusivulle

Copyright © Keski-Suomen pelastuslaitos 2016 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta