Suoraan sisältöön

Liity joukkoon! Vapaaehtoinen palokuntatoiminta on antoisaa yhdessšoloa ja fyysisesti vaativaa toimintaa. Katso lisšš: palokuntaan.fi

Keski-Suomen pelastuslaitos » Uutinen

Tiedote

Metsänhoidollisesta kulotuksesta savuhavaintoja Saarijärvellä

Metsähallitus on toteuttanut noin 19 hehtaarin kokoisella alueella metsänhoidollista kulotusta eilen illasta lähtien Pyhä-Häkin kansallispuiston läheisyydessä Saarijärvellä. Lähellä olevia maamerkkejä ovat muun muassa pieni Ahvenlampi ja Majajärventie.

Pelastuslaitos on saanut useita hälytyksiä savuhavainnoista eilisen ja tämän torstaipäivän aikana. Kohteessa on menossa jälkivartiointivaihe, mutta edelleen kulotuksesta johtuvaa savua ja savunhajua voi ilmetä ainakin vielä tämän päivän ajan.

Savuhavainnon nähtyään kansalaisen on hyvä yrittää paikantaa mahdollisimman tarkasti, mistä suunnasta savu on peräisin. Pelastuslaitos muistuttaa myös kesästä nauttiville kansalaisille, että metsäpalovaroitus voimassa, joten nuotiota ja muuta avotulta ei saa sytyttää.

Pelastuslain 379/2011 pykälän 7 mukaan voidaan metsäpalovaroituksen aikana kuivanakin aikana kulottaa erityistä varoivaisuutta noudattaen kulotuksen käytännön työhön perehtyneen metsäammattilaisen valvonnassa.

Kulotuksesta tulee aina ilmoittaa ennakolta pelastuslaitokselle. Ilmoitusvelvollisuus koskee myös muuta tulenkäyttöä, josta muodostuu merkittävästi savua. Pelastuslaki 8 §.

Keski-Suomen pelastuslaitos
25.07.2019 klo 11.50

 
Palaa pelastuslaitoksen etusivulle

Copyright © Keski-Suomen pelastuslaitos 2016 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta