Suoraan sisältöön

Liity joukkoon! Vapaaehtoinen palokuntatoiminta on antoisaa yhdessšoloa ja fyysisesti vaativaa toimintaa. Katso lisšš: palokuntaan.fi

Keski-Suomen pelastuslaitos » Uutinen

Tiedote

Iltapäivällä tuulen nopeus puuskissa voi Keski-Suomessakin ylittää 15 m/s.

Tiedotetta päivitetty klo 16:30 iltapäivän tiedoilla.

Perämerellä etelän ja lounaan välinen tuuli on voimistunut myrskylukemiin. Iltapäivän kuluessa puuskaisuus lisääntyy etenkin maan keskiosassa, Kainuussa sekä Pohjois-Pohjanmaan itäosassa.

Vahinkojen kokonaismäärän arvioidaan nousevan selvästi torstaita suuremmaksi. Torstaina Keski-Suomen pelastuslaitoksen tietoon tuli vain muutama kaatunut puu. Perjantaina aamun ja aamupäivän aikana vahingontorjuntatehtäviä on ollut seitsemän kappaletta.

Vahingontorjuntatehtävien määrä on lähtenyt kasvamaan iltapäivän tunteina. 31.5.2019 kello 12:00 ja 16:30 välisenä aikana pelastuslaitokselle on ilmoitettu 23 paikkaa, jossa tuuli on tehnyt tuhojaan. Lisäksi on tapahtunut pari liikenneonnettomuutta Muuramessa ja pieniä maastopaloja Jämsässä ja Jyväskylässä. Karstulassa tarkistetaan savuhavaintoa Isonevan suunnalla.

Tuulivaroitus maa-alueille: Lounaistuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Yksittäisiä kaatuneita puita laajalla alueella. Lyhyitä sähkökatkoja. Puuskien Keski-Suomessa ennustetaan rauhoittuvan kello 20 mennessä.

Keski-Suomen pelastuslaitos
31.05.2019 klo 12.13

 
Palaa pelastuslaitoksen etusivulle

Copyright © Keski-Suomen pelastuslaitos 2016 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta