Suoraan sisältöön

Liity joukkoon! Vapaaehtoinen palokuntatoiminta on antoisaa yhdessšoloa ja fyysisesti vaativaa toimintaa. Katso lisšš: palokuntaan.fi

Keski-Suomen pelastuslaitos » Uutinen

Tiedote

Paikoin sadekuuroja. Iltapäivällä ja illalla voi sataa rankasti.

Sää on helteistä laajoilla alueilla. Viileämpää ilmaa virtaa pohjoisesta ja voimakkaita sade- ja ukkoskuuroja voi tulla melko yleisesti.

Keskiviikkoiltana Keski-Suomen kaakkoiskulmalla Joutsassa salamointi sytytti Suontee-järven Korpisaaressa maastoa. Palokunta meni paikalle kahdella veneellä ja sammutti pieneksi jääneen palon runsaalla vesimäärällä. Ukkoskuuroja, joista aiheutui pelastuslaitokselle maastopalotehtäviä osui myös Kinnulan Yläkoskentielle ja Jämsän Pitkäjärventielle. Jämsän ukkoskuuron yhteydessä puuskat kaatoivat useita puita Kaipolassa Notkotielle, Kaipolantielle, Urheilukadulle, Jämsänkoskenkadulle, Valkeakoskentielle ja Simpeleentielle. Viialantiellä omakotitalon kattopelti irtosi osittain myrskypuuskan voimasta. Paikallinen puuska kaatoi neljä puuta myös Jämsän Koskenpään ja Petäjäveden väliselle tielle 604.

Torstaina Ilmatieteen laitos ennustaa maan etelä- ja keskiosiin vaihtelevaa pilvisyyttä ja iltapäivästä alkaen etenkin Pohjanmaalle paikoin sade- ja ukkoskuuroja, jotka voivat olla voimakkaita. Aamulla sade- ja ukkoskuurot leviävät itään. Metsäpalovaroitus on voimassa Keski-Suomessa ja maaston syttymisherkkyyttä kuvaavaa indeksit vaihtelevat kunnittain torstaina iltapäivällä 4.2 (Kinnula) ja 5.8 (Konnevesi) välillä.

Keski-Suomen pelastuslaitos
02.08.2018 klo 13.28

 
Palaa pelastuslaitoksen etusivulle

Copyright © Keski-Suomen pelastuslaitos 2016 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta