Suoraan sisältöön

Liity joukkoon! Vapaaehtoinen palokuntatoiminta on antoisaa yhdessšoloa ja fyysisesti vaativaa toimintaa. Katso lisšš: palokuntaan.fi

Keski-Suomen pelastuslaitos » Uutinen

Tiedote

Onnettomuustutkimuskeskus tutkii Kivijärvellä tapahtunutta veneonnettomuutta

Onnettomuustutkimuskeskus on aloittanut alustavan tutkinnan 22.5. Kivijärvellä tapahtuneesta vesiliikenneonnettomuudesta.

Tiistaina 22.5. kello 14.45 Keski-Suomen pelastuslaitoksen vene joutui vesiliikenneonnettomuuteen Kivijärven Kirkkosalmessa, jossa vene ajoi matkanopeutta kirkonkylän puoleiselle rannalle. Veneen kyydissä oli kuljettajana palomies sekä matkustajina opettaja ja neljä koululaista. Kukaan matkustajista ei loukkaantunut onnettomuudessa.

Keski-Suomen pelastuslaitos oli onnettomuuden johdosta yhteydessä poliisiin ja onnettomuustutkintakeskukseen, joka ilmoitti tänään aloittaneensa asiassa alustavan tutkinnan.


Onnettomuus tapahtui siirtoajossa

Kivijärvellä oli tiistaina perinteinen 9.-luokkalaisten turvallisuuspäivä, jossa pelastuslaitos oli yhtenä järjestäjänä. Pelastuslaitos piti rastikoulutusta, jossa oli muun muassa venerasti. Tarkoitus oli järjestää valvottu mittariajoharjoitus, ja veneen tuulilasi ja osa sivulaseista oli peitetty siten, että vain takaa näki sivuille ulos, mutta ruorista ei. Koululaiset oli jaettu kahteen ryhmään, joista jälkimmäisen ryhmän siirtoajossa onnettomuus tapahtui.

Vene törmäsi noin 40 kilometrin tuntivauhdissa viistosti rantaan ja päätyi vesirajan tuntumaan. Pelastusliiveissä matkustaneet oppilaat ja opettaja eivät loukkaantuneet, mutta vene kärsi vaurioita.

Kansalainen oli soittanut tapahtuman nähtyään hätänumeroon 112 ja ilmoittanut tapahtuneesta. Hätäkeskuksesta oltiin yhteydessä onnettomuusveneeseen. Koska loukkaantuneita ei ollut eikä kenelläkään ollut mitään hätää, tilanteeseen ei tarvittu muuta apua. Vene haettiin pois seuraavana päivänä.


Lisätietoja:
pelastuspäällikkö Risto Helminen
Keski-Suomen pelastuslaitos
p. 050 373 3200

Keski-Suomen pelastuslaitos
24.05.2018 klo 15.24

 
Palaa pelastuslaitoksen etusivulle

Copyright © Keski-Suomen pelastuslaitos 2016 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta