Suoraan sisältöön

Liity joukkoon! Vapaaehtoinen palokuntatoiminta on antoisaa yhdessäoloa ja fyysisesti vaativaa toimintaa. Katso lisää: palokuntaan.fi

Keski-Suomen pelastuslaitos » Uutinen

Tiedote

Pelastuslaitos toivoi salaa 34 palovaroitinta per asunto

Tänään 1.12.2017 vietetään Palovaroitinpäivää. SPEKin uutiskirjeen "Kodeissa on liian vähän palovaroittimia" jakamisen yhteydessä 28.11.2017 pääsi Keski-Suomen pelastuslaitoksen www-sivuille putkahtamaan salaa teknisen syyn seurauksena hassuja virheitä, joista tarkkaavaisimmat antoivat ansaitusti palautetta tiedotteen laatijalle.

Pelastuslaitoksen jutussa liioiteltiin palovaroittimien vaihtoväliksi 510 vuotta, kun siinä piti lukea tietysti 5-10 vuotta. Hurja oli toive myös kohdassa "Ihan tavallisessa suomalaisessa kodissa olisi hyvä olla vaikkapa 34 toimivaa palovaroitinta." Alkuperäisessä uutisessa tarkoitettiin 3-4 palovaroitinta, mutta eihän se vara vedettä kaada ;). Eli ei mennyt uutisen jakaminen tällä kertaa ihan putkeen omasta mielestä. Nostan käteni pystyyn virheen merkiksi.

Jarkko Jäntti, riskienhallintapäällikkö
Keski-Suomen pelastuslaitos

***

Palovaroitinpäivän tavoite on herättää keskustelua ja innostaa ihmisiä ottamaan henkilökohtaisesti vastuuta omasta paloturvallisuudestaan. Palovaroitinpäivää vietetään myös muissa Pohjoismaissa. Palovaroitin on paitsi lakisääteinen, myös edullinen ja helppo tapa turvata omaisuutta ja ihmishenkiä. Vuonna 2016 Suomessa sattuneissa asuinrakennusten tulipaloissa vain 38 % oli toimiva palovaroitin. Suomalaisille tehtyjen kyselyiden mukaan 97-99 % uskoo oman kotinsa kohdalla palovaroittimiensa olevan kunnossa. Toimiiko palovaroitin sinun kotonasi?

http://paloturvallisuusviikko.fi/palovaroitinpaiva/

Keski-Suomen pelastuslaitos
01.12.2017 klo 14.28

 
Palaa pelastuslaitoksen etusivulle

Copyright © Keski-Suomen pelastuslaitos 2016 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta