Suoraan sisältöön

Liity joukkoon! Vapaaehtoinen palokuntatoiminta on antoisaa yhdessäoloa ja fyysisesti vaativaa toimintaa. Katso lisää: palokuntaan.fi

Keski-Suomen pelastuslaitos » Uutinen

Tiedote

Nuohouksesta perittävä maksu nousee joulukuun alussa Keski-Suomessa

Säännöllinen nuohous parantaa paloturvallisuutta. Nuohouspalveluita saa tarjota vain nuohoojan ammattitutkinnon suorittanut henkilö. Keski-Suomen pelastuslaitoksen alueella on piirinuohousjärjestelmä, jolloin alueen pelastustoimi päättää myös alueella perittävästä maksusta pelastuslain 39 §:n mukaisesti. Nuohoussopimusten mukaisesti nuohousyksikön hintaa tarkastellaan vuosittain vastaamaan yleistä kustannuskehitystä.

Keski-Suomen pelastuslaitos liikelaitoksen johtokunta on päättänyt korottaa 1.12.2017 alkaen arvonlisäverotonta nuohousyksikköhintaa 0,01 euroa (+ 1,3 %). Veroton koko maakunnan alueella voimaan tuleva yksikköhinta on 1.12.2017 alkaen 0,77 euroa. Piirinuohoojat ovat oikeutettuja korottamaan nuohouslaskun loppusummaa kulloinkin voimassa olevan arvonlisäveroprosentin verran. Nuohoustyön kustannus on korotuksen jälkeenkin keskitasoa suhteessa muihin sisämaan maakuntiin.

Sisäministeriössä valmistellaan pelastuslain muuttamista siten, että alueen pelastustoimelta poistuisi velvoite huolehtia nuohouspalvelujen järjestämisestä. Uudistus on tarkoitus saada voimaan vuoden 2019 alusta. Nuohous olisi jatkossa vapaasti kilpailtua yritystoimintaa.

Nuohoojien kiireintä aikaa on syksy ja lämmityskauden alku. Keski-Suomen alueella yksityisinä yrittäjinä toimivien nuohoojien yhteystiedot löytyvät pelastuslaitoksen sivuilta kunnittain ryhmiteltynä.

http://www.keskisuomenpelastuslaitos.fi/kansalaisen_turvallisuus/arki/nuohous

Keski-Suomen pelastuslaitos
30.11.2017 klo 11.35

 
Palaa pelastuslaitoksen etusivulle

Copyright © Keski-Suomen pelastuslaitos 2016 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta