Suoraan sisältöön

Liity joukkoon! Vapaaehtoinen palokuntatoiminta on antoisaa yhdessäoloa ja fyysisesti vaativaa toimintaa. Katso lisää: palokuntaan.fi

Keski-Suomen pelastuslaitos » Uutinen

Tiedote

Kiira-rajuilma siirtynyt Kymenlaaksoon

Ilmatieteen laitoksen mukaan Kiira-rajuilmaksi nimetty voimakkaiden ukkosten rintama, jossa esiintyi hyvin voimakkaita puuskia on siirtynyt Kymenlaaksoon ja etenee kohti Etelä-Savoa ja Etelä-Karjalaa. Voimakkaimmat puuskat ovat samalla heikentyneet jonkin verran.

Muutama salama on havaittu myös Keski-Suomen maakunnan eteläosissa, mutta toistaiseksi Keski-Suomen pelastuslaitoksen toiminta-alueelta tietoon ei ole tullut lainkaan ukkosista aiheutuneita vahinkoja. Sadetutkan mukaan tavanomainen noin 200 km halkaisijaltaan oleva sadealue on nyt Jyväskylän korkeudella ja levittäytyy vähitellen pohjoisemmaksi.

Vielä käynnissä olevat yleisötilaisuudet Laukaan Satamafestarit, Finnhits Himoksella ja Kotas-ralli Jyväskylässä voivat näin ollen saada kostean päätöksen, mutta säästyvät ukkospuuskilta. Varoitukset puuskista ja rankkasateista on poistettu Keski-Suomen maakunnan alueelta.
http://ilmatieteenlaitos.fi/varoitukset

Keski-Suomen pelastuslaitos
12.08.2017 klo 21.10

 
Palaa pelastuslaitoksen etusivulle

Copyright © Keski-Suomen pelastuslaitos 2016 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta