Suoraan sisältöön

Liity joukkoon! Vapaaehtoinen palokuntatoiminta on antoisaa yhdessäoloa ja fyysisesti vaativaa toimintaa. Katso lisää: palokuntaan.fi

Keski-Suomen pelastuslaitos » Uutinen

Tiedote

Metsäpalovaroitus voimassa, tähystyslentokoneet ilmassa

Keski-Suomen maakuntaan on annettu metsäpalovaroitus. Kaiken avotulen tekeminen on nyt kielletty, sakon uhalla. Ruohikkopalojen vaara on myös edelleen suuri.

Metsäpalojen tähystyslennot on aloitettu kahdella reitillä Keski-Suomessa. Ylhäältä päin hyvinkin pienet nuotiot ja muut avotulesta aiheutuvat savupatsaat havaitaan tehokkaasti.

Keskiviikkona kello 16 jälkeen karkasi Laukaassa savustuspöntön alta avotuli läheiseen metsään. Laukaan palo oli jo viideskymmenes tänä keväänä Keski-Suomessa. Pelastuslaitoksen henkilöstön mielestä näitä on sammuteltu jo riittävästi.

Tiistaina 23.5. iltapäivällä maastoa paloi Uuraisilla, Joutsassa ja Kannonkoskella. Joutsassa syttymissyyksi epäiltiin nuorten henkilöiden tulen käsittelyä. Kiinteistöyhtiön huoltomiehet suorittivat alkusammutuksen jauhesammuttimella. Pelastuslaitos varmisti sammuttamisen vedellä.

Kannonkoskella metsäkoneen tela osui kiveen ja iski kipinää, joka riitti sytyttämään rutikuivan maaston palamaan. Paikalla olleiden henkilöiden tekemä alkusammutus jauhesammuttimilla sammutti palon. Paloon käytettiin yhteensä seitsemää jauhesammutinta! Loistavaa toimintaa. Alkusammutuksen myötä pelastuslaitoksen tehtäväksi jäi pienten palonalkujen sammutus sekä alueen kastelu vedellä. Keski-Suomen pelastuslaitos avusti tiistaina myös Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitosta Ähtärin puolella syttyneen turvetuotantoalueen palossa. Nevaa paloi noin puoli hehtaaria.

Keski-Suomen pelastuslaitos toivoo, että ihmiset pidättäytyisivät nyt kokonaan avotulien tekemisestä. Tupakoitsijoita pyydetään erikseen olla heittämättä tumppeja maastoon.

Grillauskelit ovat toisaalta aivan mahtavat. Käyttäkää vain maapohjasta riittävällä tavalla eristettyjä grillejä ja huolehtikaa siitä, ettei kipinöitä tai kuumaa tuhkaa lennä heinikkoon. Grillauspaikan välitön ympäristö olisi tarpeen kastella ennen tulitikun raapaisua.

Keski-Suomen pelastuslaitos
24.05.2017 klo 17.09

 
Palaa pelastuslaitoksen etusivulle

Copyright © Keski-Suomen pelastuslaitos 2016 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta