Suoraan sisältöön

Liity joukkoon! Vapaaehtoinen palokuntatoiminta on antoisaa yhdessäoloa ja fyysisesti vaativaa toimintaa. Katso lisää: palokuntaan.fi

Keski-Suomen pelastuslaitos » Uutinen

Tiedote

Ruohikkopalojen vaara on kasvanut

"Suomi on pitkä maa" ja niin on pitkä Keski-Suomen maakuntakin. Siinä missä pohjoisosissa on vielä lunta ja jäätä, niin maakuntamme etelä- ja keskiosissa on alkanut jokakeväinen ruohikkopalojen sesonkiaika.

Keski-Suomen pelastuslaitoksen päivystävä päällikkö vetosi keskisuomalaisiin 19.4. keskiviikkona, että "Älkääpä kulotelko siellä", koska näistä jo neljä oli karannut sytyttäjien hyppysistä Kuhmoisissa, Äänekoskella, Keuruulla ja Jyväskylässä.

Kehotuksesta huolimatta maastopaloja sammuttamaan tarvittiin pelastuslaitoksen apuja keskiviikkona vielä Jämsässä, Joutsassa ja Petäjävedellä kahdessa eri osoitteessa.

Pelastuslaitos kehottaa uudelleen pidättäytymään heinikoiden kulotuksista ja toivoo erityistä varovaisuutta myös muun avotulen käytön kanssa maakunnan etelä- ja keskiosissa.

Torstaina alueen yli kulkee säärintama ja sadealue, jonka yhteydessä, varsinkin sen etupuolella lännestä alkaen esiintyy myös puuskittaista tuulta. Tuuli levittää paloa rutikuivassa heinikossa hyvin nopeasti.

Keski-Suomen pelastuslaitos
20.04.2017 klo 10.12

 
Palaa pelastuslaitoksen etusivulle

Copyright © Keski-Suomen pelastuslaitos 2016 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta