Suoraan sisältöön

Liity joukkoon! Vapaaehtoinen palokuntatoiminta on antoisaa yhdessäoloa ja fyysisesti vaativaa toimintaa. Katso lisää: palokuntaan.fi

Keski-Suomen pelastuslaitos » Uutinen

Tiedote

Altistumisen vähentäminen yksi K-S pelastuslaitoksen kärkihankkeista

Keski-Suomen pelastuslaitos tulee jatkossa kiinnittämään entistä enemmän huomiota operatiivisen henkilöstönsä altistumiseen. Altistumista pyritään vähentämään Puhdas paloasema – altistumisen vähentäminen sammutustehtävässä ja kalustonhuollossa menetelmäohjeen käyttöönotolla. Menetelmäohjeessa kiinnitetään huomiota suojautumiseen sammutustehtävässä ja kalustonhuollossa, otetaan käyttöön suojavyöhykkeet sammutustehtäviin ja jaetaan sammutustehtävät paloluokkiin, jolla helpotetaan suojaimien valintaa kalustonhuolloissa.

Ohjeen lisäksi operatiivinen - ja ensihoito henkilöstö tullaan ilmoittamaan ASA – rekisteriin. Rekisteröinnillä pyritään ehkäisemään työhön liittyvää syöpävaaraa, seuraamaan työpaikkojen altistumistilannetta ja kohentamaan työoloja. Asa-rekisteröinnin lisäksi altistumisista tullaan pitämään tarkempaa kirjanpitoa. Työterveydelle tulee myös aktiivisempi rooli altistumisten seurannassa.

Operatiivisen työn lisäksi altistumme harjoitusolosuhteissa ja siksi kuumien savusukellusharjoitusten osalta luovutaan lastulevyn polttamisesta 1.5 alkaen. Kaikilla näillä toimenpiteillä on tarkoitus parantaa henkilöstön työturvallisuutta ja vähentämään turhaa altistumista.

Henkilöstön kouluttaminen aloitetaan huhtikuun aikana päätoimisen henkilöstön- ja kuumakouluttajien osalta. ASA - rekisteröinti ja altistumisten kirjaaminen aloitetaan myös mahdollisimman pian. Menetelmäohjeen käyttöönotto alkaa 1.5 alkaen ja kokonaisuudessaan menetelmäohje olisi käytössä KSPELASSA vuoden 2018 loppuun mennessä.

Keski-Suomen pelastuslaitos
03.04.2017 klo 10.30

 
Palaa pelastuslaitoksen etusivulle

Copyright © Keski-Suomen pelastuslaitos 2016 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta