Suoraan sisältöön

Liity joukkoon! Vapaaehtoinen palokuntatoiminta on antoisaa yhdessäoloa ja fyysisesti vaativaa toimintaa. Katso lisää: palokuntaan.fi

Keski-Suomen pelastuslaitos » Uutinen

Tiedote

Turvallista pääsiäisen aikaa

Keski-Suomen pelastuslaitos toivottaa keskisuomalaisille ja Keski-Suomeen pääsiäistä viettämään tuleville hyvää ja turvallista pääsiäistä.

Sääennusteissa luvassa on alkuun lumi-, räntä- ja vesisateita sekä mahdollisesti liukkaita tien pintoja aamuisin. Lauantai-iltaa kohden mennessä sää on poutaantumassa ja lämpötila menee plussalle. Pääsiäiskokkojen polttamiselle on hyvät olosuhteet.

Keski-Suomen pelastuslaitos on normaalissa valmiudessa, jos jotain kuitenkin sattuu. Pääsiäiskokoista toivoisimme, että niitä suunnittelevat ilmoittaisivat aikeistansa etukäteen päivystäville pelastusviranomaisille. Satunnaisille ohikulkijoille puolestaan annamme ohjeen varmistaa mahdollisen savuhavainnon alkulähde ennen hätänumeroon 112 soittamista. Näin vältymme parhaiten turhilta hälytyksiltä ja hässäkältä. Päivystävien pelastusviranomaisten yhteystiedot löytyvät paikkakunnittain pelastuslaitoksen nettisivuilta.

Järvien jäillä on ollut viimeaikoina aivan mahtavaa liikkua. Suomen ympäristökeskuksen tekemissä mittauksissa on havaittu, että jään paksuus poikkeaa tällä hetkellä normaalista, ja heikompaan suuntaan. Esimerkiksi Päijänteen Tehin selän mittauspisteessä jäätä oli enää 34 cm, kun tavanomainen arvo olisi ollut 45 cm. Pelastuslaitos toivoo, että varsinkin nyt, kun lumipeite vaikeuttaa heikkojen kohtien ja virtapaikkojen havaitsemista, jäälle vielä aikovat huomioisivat riskit varustautumalla tavanomaista paremmin. Jään paksuusmittauksien tulokset ympäristökeskuksen sivuilla:
http://wwwi3.ymparisto.fi/i3/tilanne/fin/Jaanpaksuus/Jaanpaksuus.htm

Kaikesta huolimatta - hyvää ja turvallista pääsiäistä!

Keski-Suomen pelastuslaitos
24.03.2016 klo 15.50

 
Palaa pelastuslaitoksen etusivulle

Copyright © Keski-Suomen pelastuslaitos 2016 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta